Здраве на кожата при децата и симптоми на псориазис

Причинители на псориазис

Точната причина и механизъм на възникване на псориазиса все още са неизвестни. Това заболяване често се появява при генетично предразположени лица, изложени на различни провокативни фактори, като инфекциозни агенти, стрес, хронична микроиритация, определени лекарства, затлъстяване, бременност, хипокалцемия, както и контроверсии относно влиянието на пушенето и консумацията на алкохол. Детската кожа изисква специални грижи поради своята изключителна чувствителност. Дори и малкото намаляване на имунитета може да доведе до проблеми като псориазис, хронично заболяване, което често се проявява чрез сгъстяване на кожата, причинявайки болка, сърбеж, люспене и зачервяване на кожата.

Манифестация на псориазис при децата

Промените при псориазис могат да варират по интензитет и разпространение, от малки отделни огнища до генерализирани форми. Обикновено, началото на псориазиса се проявява чрез червени петна, които с времето се покриват със сухи, крехки, сребристо-бели наслоявания. Тези промени могат да варират по форма и размер.

Видове псориазис, които могат да се появят при децата:

  • Psoriasis punctata

  • Psoriasis guttata

  • Psoriasis nummularis

  • Psoriasis in placibus (en plakues)

  • Psoriasis annularis

  • Psoriasis geographica

Защо децата развиват псориазис на главата и тялото?

Генетиката играе ключова роля в развитието на псориазис при децата. Ако родителите имат това кожно заболяване, съществува висок риск то да се предаде на детето. Освен генетиката, външни фактори като травми, лекарства и инфекции могат да бъдат тригери за това заболяване. Дисбалансът в имунната система често лежи в основата на развитието на псориазис, което медицината класифицира като автоимунно заболяване.

Разпознаване на симптомите и третманите на псориазис при децата

Червените петна при децата често се появяват на лактите, колената, прегъвките, понякога и на лицето и ноктите. Въпреки че не причинява сериозни здравословни проблеми, освен дискомфорт, псориазисът значително влияе на емоционалното и физическото състояние на детето. Няма постоянно решение за псориазис, но съществува редица третмани, които могат да държат симптомите под контрол. Ключът е в подходящото лечение, адаптирано към стадия на болестта.

Естествени третмани за псориазис

Важно е да се облекчи сърбежът и да се предотврати надраскването, за да се избегне влошаване. Използването на естествени продукти е ключово! Старопланинският мехлем за Екзем и Псориазис, естествен препарат без кортикостероиди, е отличен избор. Неговите естествени съставки като масло от вечерна иглика, рибено масло, витамини A и D, Невен и Кантарион – благоприятно влияят на кожата.

Хранене, емоционална подкрепа и третмани

Освен третманите, храненето играе важна роля. Балансираната диета, богата на пресни плодове, зеленчуци, зърнени култури, нискомаслено месо и риба, подкрепя имунната система. Важно е да се избягват определени храни като месни продукти, цитрусови плодове и сладкиши. Емоционалната близост с детето – разговор за псориазиса, предоставянето на любов и подкрепа са ключови за елиминиране на чувството за несигурност при детето.

Старопланинският Мехлем – естествено решение за псориазис

Когато се сблъскате с псориазис на главата или тялото при деца, изборът на правилния третман е ключов. Старопланинският мехлем се откроява като изключително естествено решение. С неговите естествени съставки като масло от вечерна иглика, рибено масло, витамини A и D, Невен и Кантарион, нежно действа върху кожата, успокоява раздразненията и помага за намаляване на зачервяванията и сърбежа.

Защо Старопланинският Мехлем е най-доброто лекарство за псориазис?

Старопланинският мехлем е формулиран без кортикостероиди и други вредни съставки, присъстващи в други продукти. Маслото от вечерна иглика, ключова съставка, съдържа есенциални мастни киселини, които интензивно подхранват кожата. Това масло се е доказало изключително ефективно в успокояването на възпаленията и регенерацията на кожата, особено при псориазис.

Възстановете кожата – поръчайте най-добрия естествен мехлем! – Победете псориазиса и екземата със Старопланински Мехлем. Естествено, гарантирано помага. Поръчайте още днес! Купи сега
0 Shares: